SİNERJİ.ESNEKLİK.ODAK

SEO Temel Kuralları ve Yapılması Gereken 15 Şey

SEO

Kategori :

SEO

Paylaş :

Seo temel kuralları nelerdir? Seo biliyor veya bilmiyoruz? Ama bir web siteniz varsa hemen öğrenmeye başlasanız iyi olacak. Seo google arama motoru optimizasyonu. Ya da halk arasında google ilk sayfada çıkmak diyelim. Evet eğer siteniz google uygun şekilde yapılandırıldıysa ilk sayfada çıkmanız imkansız değil. Peki bunun ilk 10 adımı nedir. Nereden başlamalıyım. Kesinlikle neleri yapmalıyım. Bunu diyorsanız; işte tam olarak doğru sayfadasınız.

Başlamadan önce odak anahtar kelime nedir? Odak anahtar kelime hedeflediğiniz şeydir. Mesela kırmızı topuklu ayakkabı hedeflediniz. Bu odak kelimenizdir. Bu anahtar kelimenin doğru yerlerde geçmesi gerekir. Bunlar

  • URL
  • Başlık
  • H1 etiketi
  • H2 etiketi
  • Resim isminde
  • Resim alt etiketinde

Mutlaka okumanız gereken bir yazı Seo ilk sayfada çıkmak için yapılması gerekenler

SEO’da Mutlaka Yapılması Gereken 15 Şey

1- URL yapısı çok önemli.

seo-url-yapisi

  • Url’de odak anahtar kelimenin geçmesi çok önemli
  • Url’de ASCII karakter (Türkçe karakter olmamalı)
  • Url’de boşluk yerine – tire işareti kullanılmalı alt tire işareti tercih edilmemeli
  • Url “4” kelimeden uzun olmamaya özen gösterilmelidir.

2- Başlık Doğru Yapılandırılmalı.

Sitenize ister ürün girin veya isterseniz yazı başlık en önemli şeylerden biridir. başlık doğru yapılandırılmadıysa sorun yaşarsınız. Peki doğru başlık nasıl olur. Odak anahtar kelimeniz geçmeli ve 60 karakteri geçmemelidir. Wordcounter sitesini burada kullanabilirsiniz.

3- H1 Doğru Yapılandırılmalı.

Sitenizde her yazınızda H1 etiketi olmalı. Başlık çoğu sitede otomatik olarak h1 etiketi olarak gelmektedir. Fakat yinede kontrol etmelisiniz.

4- H2 Doğru Yapılandırılmalı.

Sitenizde her yazınızda H2 etiketi olmalı. Bu etikette odak anahtar kelimenizi geçirmelisiniz.

5- Yazılarınız 300 kelime üzerinde olmalı.

Bu kural zayıf içerikleri google algoritmasından sonra doğdu. 300 en alt sayı diyebiliriz. Ürün yüklerken 150 kelimede uygundur.

6- İç bağlantı vermek.

Sitenizde bir iç bağlantı vermenizi ve başka alakalı bir sayfaya yönlendirmenizi öneririm. Bu sitenizin daha çok iç bağlantı ile güçlenmesi ve kullanıcının kalmasını sağladığı gibi ayrıca sitenizi google algoritmasında avantajlı duruma gelmesini sağlayabilir.

7- Dış bağlantı vermek.

Dışarıdaki bir siteye bağlantı vermek size büyük avantaj getirebilir. Bu yararlı bir site olmalıdır. Yazdığınız konu ile ilgili olabilir. Detaylı bilgi için linke tıklayın.

Seo Temel Kuralları Devam Ediyor!

8- Resim Optimizasyonu.

  • Resimleriniz 100 kb altında olmalıdır.
  • Resimlerinizin adında odak anahtar kelime geçmelidir.
  • Resimlerinizi adı ASCII (türkçe karakter ve boşluk olmamalıdır) örnek: kose-takimi
  • Resimlerinizin alt etiketi olmalıdır.

9- Meta açıklama önemlidir.

Meta açıklamalarınızda odak anahtar kelime geçmelidir. Meta açıklamanız 160 karakter olmalıdır. Meta açıklamanızda dikkat çekici bir yazı dili kullanmalısınız.

10- Search Console

Google Search Console mutlaka kurulmalı ve hatalar düzeltilmeli.

11- Site Haritası Kurulmalı

sitemap.xml çok önemli adımlardan biridir. Sitenizin tüm içeriğini google yönlendirmenin harika bir yoludur. Mutlaka olmalıdır.

12- Robots.txt

robots.txt arama motorlarına hangi sayfanın olması gerektiğini söyleyen bir text dosyasıdır. Kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

13- Özgün İçerik

Bir e-ticaret sitesi için biraz zorlayıcı olsa da diğer siteler için mutlaka şarttır. Özgün içerik google için en önemli adımlardan biridir. Bir kopyala yapıştır dönemi yaşasakta özgün içerik her zaman bir adım öndedir.

14- Kullanıcı deneyim UX

Kullanıcı deneyimi en temel yasalardan biri artık. Kullanıcı sitenizde uzun süre duruyor ve sayfalarınızı geziyorsa çok güzel sinyaller veriyorsunuz demektir. Google kullanıcı deneyimi sadelik ve hızla örtüşmektedir.

15- Mobil ve Responsive tasarım.

Dünya genelinde %65 %70 mobilden interneti kullanırken mobil uyumlu olmayan bir site size kaybettirecektir. Onun için mobil uyumlu siteniz mutlaka olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dijital Blog

Son Yazılarımız

Dijital Pazarlama ile İlgili Her Konuya Buradan Ulaşabilirsiniz.