Youtube video eklerken dikkat edilmesi gereken bir çok kural vardır. Video ekle geç mantığı ne yazık ki youtube’da yoktur. Eğer bir kanalınız varsa, ve büyümek istiyorsanız video yükleme işlemini kurallar doğrultusunda yapılması gerekir. Aksi takdirde kanalda bir gelişme yakalayamazssınız.
Youtube Kanalına Video Yüklerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Youtube’a video yüklemek evet kolay gözükebilir. Ama abone sayınız ve bilinirliğiniz az ise bu yazımızı muhakkak okumalısınız.
- Youtube kanalınızın üst sağ kısmında bulunan “video yükle” seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza youtube studio bölümü geliyor.
- Buradan video seçimi yapılması gerekiyor. Yüklenecek olan video seçimini yapıldıktan sonra video ayarları geliyor. En önemli kısım burası.
- Bu alanda yükleyeceğiniz videoya vereceğiniz isim bile önem taşır. Videoya aranabilir bir başlık olmalıdır.
Bu başlıklara örnek verelim:
Sosyal medya nedir? nasıl kullanılır başlığı doğru bir başlıktır.
Filtre kahve içtim. başlığı yanlış bir başlıktır.
2. önemli olan kısım ise açıklama kısmıdır. Bu bölümde başlıkta kullanılan ilk cümleyi aynen yazıyor. Sonrasında video içeriğini anlatan kısa bir yazı yazılır. Bu yazı içerisinde konuyla alakalı aratılan ve merak eden sorular içerisine eklenir.
- Diğer önemli konu hastag’dir. Hastag video ile alakalı olmalıdır. En fazla 3 hastag olması gerekir.
- Bu alandan küçük resim seçilmesi gerekir. Resmin video ile alakalı olması gerekir.
- Video eklerken, çocuklar için uygun mu? seçeneği bulunmakta. Video içeriğinize bağlı olarak bu seçeneği seçmek, size bağlı.
- Bu kısımdan sonra etiket bölümü geliyor. Başlık kısmında kullanılan kalıbı burada da kullanıyoruz. 500 karakterlik yazım imkanı sunuyor. Ama 500 karakter kullanmak zorunda değilsiniz. 10-15 tane videonuz ile ilgili etiket kullanmanız yeterli olacaktır.
Etiket şeklinde belirtelim.
#Sosyalmedyanedir? #sosyalmedyanasılkullanılır#dijitalmedya #youtube #instagram #facebook #twitter #tumblir #pinterest #kanalismi gibi sıralanabilir. Bu alanda aranabilecek etiketler kullanılmalıdır. Bu etiketlerin kişiler tarafından da aratılabilecek tarzda olması gerekir. Bu sayede etkileşim alması daha kolay olacaktır.
- Video dili türkçe, Alt yazı eklemek size bağlı. Lisans seçimi otomatik olarak youtube lisansı seçilidir. Bu kısımdan sadece onay vermeniz yeterli olacaktır.
Son kısım olarak, videoya bitiş ekranı kısmıdır. Video bitiş ekran kısmı videonun son 20 saniyesinde kullanılan ekrandır. Kanalınızda başka videolar varsa, bu kısma bağlantı vererek kişilerin izlemesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle aynı zaman da diğer videolara da izlenme sağlamış olursunuz.
Youtube Hikaye Özelliği
Diğer sosyal medya mecralarında bulunan, özellik youtube platformunda da kullanılmakta. Son zamanlarda paylaşılan gönderilerin yanı sıra hikaye izlenme oranı daha fazla olduğu söylenebilir. Youtube kanalı olan kişiler için de bu özellikle oldukça fayda sağladı.
YouTube platformunda abone olduğunuz kanalların bildirimleri açabilirsiniz. Açmayan kişiler için özellikle güzel bir güncelleme oldu. Youtube uygulamasına giriş yaptığınız zaman üst kısımda abone olduğunuz kanalların hikayelerini göreceksiniz. Bu kısma tıklayarak anlık haberleri ve bilgilendirmeleri kolaylıkla görebilirsiniz.
Youtube Kanalında kolaylıkla büyümek için 5 Adım:
Etkileşim alacak Doğru Başlık
Youtube de başlık seçimi çok önemlidir. Kişilerde merak uyandıracak başlıklar olması gerekir. Kişilerin merak ettiği aynı zamanda cevabını alabileceği tarzda olması gerekir.
Kaliteli ve özel görsel
Youtube da ekleyeceğiniz videonun görselleri özenle seçilmeli ve yapılmalıdır. Görselleriniz youtube boyutunda olması gerekir.
Açıklama kısmı özgün olmalıdır.
Video paylaşımlarında en önemli kısımlardan birisidir. Bu alanda 400-500 kelimelik yazı olması gerekir. Yazı içerisinde de sorular olmalıdır. Örneğin videonuz yemek videosuyla alakalıysa. Bu yemek nasıl yapılır? X yemeği gibi bilgileri içermelidir. Kişileri meraklandıran aynı zamanda sorularınızın yanıtını bulduğunuz tarzda videolar olması gerekir.
Anahtar Kelimeler özenle seçilmelidir.
Bu kısım aslında en önemli alandır. Anahtar kelimeler videonuzun kalbidir. Bu kısma ne kadar özen gösterirseniz o kadar fazla etkileşim alırsınız.